Yhdistyksen puheenjohtajalta

Ajokoiraperheen ’kasvattina’ löysin basset hound-rodun yli kolmekymmentä vuotta sitten. Rodun kanssa se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Rodun lempeä, huumorintajuinen,  oman arvonsa tunteva aktiivinen luonne teki minuun vaikutuksen, enkä ole muuta rotua tunnistanut enää omakseni. Olen kasvattanut rotu nyt yli kaksikymmentä vuotta ja näiden vuosien myötä minulle on muodostunut selkeä käsitys siitä miten rodun elinvoimaisuutta, terveyttä ja bassetmaista luonnetta tulisi ylläpitää. Tällä tiellä pyrinkin toimimaan edelleen, mutta hyvin pienimuotoista kasvatustyötä toteuttaen.

Toimin joskus aikoinaan aktiivisesti rotujärjestössä, mutta olen ollut jo vuosia sivustakatsojana. Suomen basset hound yhdistyksessä olin mukana sen alkutaipaleilla. Nyt jouduin yllättäen siirtymään Annukan isoihin saappaisiin, joita en pysty koskaan täyttämään, mutta Annukan perustaman yhdistyksen myötä, yritän pitää lippua korkealla ja jatkaa Suomen basset hound rodun vaalimista. 

Toiveeni olisi, että  saisimme luotua läpinäkyvyyttä toimintaamme ja kasattua rodun parissa olevat aktiiviset kasvattajat ja omistajat saman katon alle ja yhdistämään voimavaramme. Tämä yhdistys on pitkälti perustettu aikoinaan rescue toimintaa silmällä pitäen, jotta yksikään rodun uutta kotia etsivä yksilö, ei joutuisi kiertolaiseksi, vaan löytäisi hyvän pysyvän loppuelämän kodin rodun harrastajien tietämyksen turvin. Nyt kun rotujärjestö selkeästi jatkaa hyvin hajutonta ja mautonta linjaansa, eikä tavalliselle tallaajalle oikein ole toimintaan mitään näkyvyyttä, niin kuulutankin basset hound rodun ihmisiä aktivoitumaan. Pyritään nostamaan rotujärjestön perustaneen rodun näkyvyyttä ja kuuluvuutta koiramaailmassa. Aktiivisella toiminnalla, osallistumalla koiriemme kanssa niin käyttöön, näyttöön kuin tutkimuksiin, pystymme todistamaan, että rodussamme on elinvoimaa.