Hallitus 2023 esittäytyy


Puheenjohtajan Taija Turkian esittelyn löydät täältä!

Minna Koivumäki – Rescue-vastaava

Olen Minna (Minnis) Koivumäki. Minulla on ollut basset houndeja vuodesta 1989 lähtien. Aina kaksi kerrallaan, yhtensä 9 koiraa. Ihastuin rotuun jo lapsena 70-luvulla, kun tutullamme oli välillä hoidossa Trio-niminen basset.

Elelemme Helsingin Meilahdessa. Harrastuksemme on reipas ulkoilu, viikonloppuisin suuntaamme pidemmille retkille kavereiden kanssa. Rajasaaressa (koirasaari) käymme myös usein. Meillä on aina ollut paljon koirakavereita yorkshirenterriereistä irlannin susikoiriin.


Olen ollut rescue-vastaavana 2000-luvun alkupuolelta lähtien ensin Suomen Bassetkerhon ja sittemmin perustetun Suomen Basset hound -yhdistyksen riveissä.

t. Minnis sekä ihanat rakkaat basset houndit Aurora ja Sylvia sekä jo edesmenneet Börje, Wäinö, Julius, Ellis, Simppa ja Pontus

Anne Kotkavuori – Tapahtumavastaava

Olen Anne ”Kotkis” Kotkavuori. Olen Helsingissä syntynyt ja nyt asuttu 16 vuotta Kirkkonummella omakotitalossa metsän ja ihanan luonnon keskellä
.
Basset hondeja ollut vuodesta 1992, yhteensä 9 houndia. Meillä on ollut kaksi basset hound pentuetta kennelnimellä Vuorikotkan. Koiria on ollut taloudessamme 35 vuotta, muitakin kuin houndeja – cockeri, seropi Arska, vihikoira,kaksi englannin bulldoggia ja mopsi. Yleensä koiria on ollut 4-5 kerrallaan. Nyt olen jo niin vanha, että on enää yksi basset hound ”Iines” 8 v.


Olen yksi Suomen Basset Hound yhdistyksen perustajajäsenistä, ja istunut sen hallituksessa alusta asti, ja edelleen. Basset hound on ykkösrotuni, ja kaikista houndieni kasvattajista on tullut hyviä ystäviäni, toki myös muistakin houndi-ihmisistä.


Suomen Basset Kerho on myöntänyt minulle hopeisen ansiomerkin. Olen harrastanut koirieni kanssa enimmäkseen näyttelyitä ulkomaita myöten, ja menstystäkin on tullut erilaisten tittelien myötä. Ensimmäinen houndini Sorbas Isoveli oli vuoden 1997 erkkarin ROP.


Anu Ahlroos-Lehmus – Varapuheenjohtaja


Olen Anu Ahlroos-Lehmus Espoosta, ja pitkänlinjan koiraharrastaja. Minulle on myönnetty -90 luvun alussa kennelnimi Keleos ja silloinen ajatus oli teettää pentue. Sitä pentuetta ei koskaan tullut johtuen jalostusnarttujeni sopimattomuudesta jalostuskäyttöön, toki rotu oli silloin muu kuin basset hound. Bassetteja minulla on ollut -90 luvun loppupuolelta lähtien. Nykyisin kodissani on vain yksi koira, basset hound Andy, jota myös Törö-Petteriksi kutsutaan.


Koiraharrastus aktiviteettina minulla on vähäinen yhdistystoiminta, kehätoimitsijana toimiminen sekä bassetkerhon houndien pentuvälitys.

Ihanaa kevään odotusta kaikille

Hanne Hyttinen – Sihteeri ja viestintävastaava

Olen hallituksessa sihteerinä ja toimin myös julkaisutoiminnassa. Kasvatan pienimuotoisesti basset houndeja kotonani Porissa. Koiria minulla on tällä hetkellä seitsemän, ikähaarukaltaan yksivuotiaasta aina kaksitoistavuotiaaseen. Houndeissa viehättää ehdottomasti eniten niiden asenne ja suhtautuminen elämään.


Susanna Tiilikainen – Rahastonhoitaja


Hei, olen Susanna Tiilikainen ja toimin hallituksessa rahastonhoitajana. Basseteissa ihastuin erityisesti ystävälliseen luonteeseen, suureen sydämeen ja suuriin korviin sekä koirien ilmeikkyyteen.

Basset houndit ovat kuuluneet perheeseeni jo 19 vuoden ajan. Tällä hetkellä kotona on 8 vuotias Tarmo kaverinaan kaksi kissaa Hansu ja Pirre.

Iida Mikkola – Jäsensihteeri

Toimin tänä vuonna hallituksessa jäsensihteerinä. Legendan mukaan minut tuotiin suoraan synnytysosastolta tätini Annukan sohvalle bassettien keskelle. Siitä asti bassetit ovat olleet enemmän tai vähemmän osa elämääni ja Annukalta sain myös omat koirani Lempin ja Twisterin.


Vaikka kodinvaihtajissa on varmasti aina omat haasteensa, on bassetti oman kokemukseni mukaan onneksi osoittautunut mukautuvaksi roduksi, josta saa kärsivällisyydellä ja hellyydellä uskollisen ystävän ja kodin karvoittajan.

Hallituksen yhteystiedot löytyvät täältä!